Apartmani vs. hoteli

Dejan Marković,
vlasnik

 

 

 

Hotelske alternative postaju sve više popularne - koji je razlog? Najpre cena, naravno. Hotel na sličnoj lokaciji može koštati 2-4 puta više. U slučaju jedne porodice, ušteda na troškovima smeštaja u Beogradu može vam zaraditi još jedno putovanje, ili obezbediti mnogo opušteniji provod.

Ali šta je sa komforom, da li dobijamo jednak nivo komfora u apartmanu kao u hotelu? Zapravo, možda dobijate viši. Dok površina dvokrevetne sobe u hotelu sa tri ili četiri zvezdice obično nije veća od 10 kvadratnih metara, tipični četvorokrevetni apartman u Beogradu je 40 kvadratnih metara, što je dvostruko više prostora po osobi. Osim toga, kvalitetan apartman ima potpuno opremljenu kuhinju, dok hotel nema.

Šta ako mi zatreba pomoć da se snađem u gradu? Ili ako imam bilo kakva pitanja? Baš kao u hotelu, pitajte na recepciji apartmana. Dobar deo firmi koje bave rentiranjem apartmana nema recepciju, ali neki imaju, pa stoga mudro izaberite. Recepcija koja je otvorena 24 časa takođe će obezbediti brz check-in i check-out bez dodatnih troškova.

Da li je bezbedno odsesti u apartmanu? Taman onoliko koliko je bezbedno okruženje u kom se nalazi. Ali centralno lociran apartman, gde je po pravilu bezbednost veća, obično košta manje nego neki hotel na periferiji. Pored toga, daje priliku da se odsedne u zgradi od istorijskog značaja i „oseti puls“ lokalnog stanovništva. Zašto ne postati komšija Njujorčaninu, Parižaninu ili Beograđanu, makar privremeno.

Ovo su glavni razlozi zašto mnogi gosti biraju apartmane. Osećati se kao kod kuće gde god da smo – nije li to najvažnije u putovanju?

Loading...


Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar | Hurricane Center